З метою запобігання гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь, пов’язаних з проведенням масових заходів на об’єктах громадського харчування, Дрогобицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області пропонує громадянам та суб’єктам господарювання дотримуватись елементарних правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, зокрема:
- проводити такі урочистості в закладах громадського харчування, де є належні умови для приготування та реалізації страв, підтримання відповідного санітарного режиму;
- зберігати сировину та готову продукцію, яка швидко псується, тільки при умові наявності холодильного обладнання;
- не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- на всю без винятку продукцію необхідно мати документи, що підтверджують її якість;
- обов’язково дотримуватись термінів споживання страв, забороняється приготування страв напередодні, «з запасом»;
- всі харчові продукти піддавати достатній механічній, тепловій та термічній обробці;
- для виготовлення страв використовувати тільки питну воду гарантованої якості;
- не допускати до приготування страв весь обслуговчий персонал урочистостей без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо;
- не допускати використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
Дотримуючись цих основних правил, ви забезпечите себе та відвідувачів доброякісними стравами й зможете запобігти виникненню харчових отруєнь та передачі гострих кишкових захворювань через харчові продукти. Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких вам людей!
Джерело: boryslavrada.gov.ua