Центральна міська лікарня нашого міста отримала чергову благодійну допомогу – вісім мініапаратів штучної вентиляції легень. 

Така допомога надійшла від канадського благодійного фонду “Кленова надія” за підтримки Уряду Канади. Найближчим часом обладнання буде розподілено між відділеннями. За словами директора КНП “Центральна міська лікарня м. Борислава” Віктора Безкровного, чотири апарати ШВЛ будуть знаходитись у відділенні терапії, два – у дитячому відділенні,  один – у пологовому, і ще один – у відділенні первинної медико-санітарної допомоги. 

“Отримані ШВЛ – це портативні СРАР-апарати, які дозволять контролювати пацієнтів у післяопераційному періоді, лікувати порушення дихання під час сну. Їх можна використовувати як для дітей різних вікових категорій, так і для дорослих. І важливою перевагою цих пристроїв є їх мобільність, те, що їх можна розміщувати біля ліжка пацієнта”, – пояснює Віктор Іванович. 

Тож дякуємо благодійному фонду “Кленова надія” та всім, хто долучився до цієї доброї справи, зокрема за особисту комунікацію – Ярослав Поверло (Канада, м. Ванкувер), за сприяння та організацію допомоги – мешканцям нашого міста Оксані Гірчак та Андрію Гірчаку, за наданий транспорт – Володимиру Ванчаку. Завдяки вашій підтримці ми зможемо покращити якість медичної допомоги пацієнтам нашої лікарні. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.


Джерело: boryslavrada.gov.ua