Цієї суботи, 13 липня, відбудуться одразу два заходи, які проведе молодіжний центр “Файно-HUB” для молоді Бориславської громади.

Спершу, о 12:00 відбудеться зустріч-дискусія “Розлади харчової поведінки”. Це вже третя зустріч в рамках курсу “З підлітками про важливе”. Тема РХП є важлива, оскільки при ньому відбувається спотворене та некритичне сприйняття своєї зовнішності. Зведення своєї самооцінки до того, наскільки власне тіло відповідає “ідеалу”, одержимість дієтами та калоріями, зацикленість на темі зовнішнього вигляду та схуднення. Розлад харчової поведінки, на жаль, може впливати на фізичний стан, психологічний та соціальний добробут людини. 

З підлітками будуть спілкуватися про:

  • причини виникнення РХП;
  • основні маркери РХП;
  • основні види РХП такі як: анорексія, булемія, компульсивне переїдання, орторексія та уникаючий селективний розлад прийому їжі;
  • фізичні наслідки РХП;
  • що робити, якщо у мене РХП та куди звертатись за кваліфікованою допомогою.

Далі, о 15:30 відбудеться тренінг на тему “Стрес та психіка”. На цьому тренінгу будуть обговорювати природу стресу, яким він буває та яким чином впливає на нашу психіку. Також молодь буде мати можливість визначити, які тригери можуть бути стресовими факторами для них. Також  розкриватимуть те, як можна впоратися зі своїм стресом та знижувати його рівень. 

Ці два заходи відбуваються у межах проєкту “КОЛО ПІДТРИМКИ”, який реалізовується Бориславським молодіжним центром “Файно-HUB” в рамках програми “Розширення психолого-соціальної підтримки, навчання життєвим навичкам і програм розширення можливостей для молоді через UPSHIFT та зміцнення молодіжних центрів в трьох регіонах”, що реалізовується ГО “ПІ “Теплиця” в партнерстві з Львівським обласним молодіжним центром за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Щоб взяти участь у заходах, потрібно зареєструватися за посиланнями: зустріч-дискусія “Розлади харчової поведінки”, тренінг “Стрес та психіка”.

 


Джерело: boryslavrada.gov.ua