Співробітники СБУ затримали скандального львівського експрокурора Ростислава Ільницького та його тещу, місцеву адвокатку Богдану Москву за підозрою в отриманні хабара за ухилення від мобілізації.

Про це повідомив Zaxid.net з покликанням на “Варту 1”, пише DailyLviv.com.

Попередньо відомо, що Ростислава Ільницького та його тещу Богдану Москву підозрюють в організації схеми для ухилянтів. Правоохоронці затримали адвокатку «на гарячому» після отримання від потенційного ухилянта 3500 доларів за вирішення питання щодо встановлення йому групи інвалідності. Під час обшуку на горищі її будинку виявили зятя – розшукуваного експрокурора.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року розгорівся скандал навколо весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького. Він влаштував розкішне весілля з екс-працівницею ДБР Роксоланою Москвою, донькою львівської адвокатки Богдани Москви. Ростислав Ільницький був у розшуку близько півроку (з грудня 2023 року) за підозрою у підробці та використанні підроблених документів для виїзду за кордон.

Читайте також: Весільний 2-метровий торт експрокура і експрацівниці ДБР. Кондитери розкрили секрет і реальну ціну

Ростислав Ільницький у 2019 році був заступником прокурора Радехівської прокуратури, після цього працював у прокуратурі Печерського району Києва. У травні на кордоні затримали його брата – підприємця Тараса Ільницького, якого звинуватили в перешкоджанні мобілізації.

Читайте також: В Офісі президента відреагували на скандальне весілля у Львові (відео)

Відома у Львові адвокатка Богдана Москва є родичкою колишньої дружини ексочільника ДБР Романа Труби. Її донька Роксолана, дружина Ростислава Ільницького, працювала у відділі кадрів Територіального управління ДБР у Львові за час керівництва Романа Труби.

Читайте також: Експрокурору Ільницькому, який відгуляв мільйонне весілля у Львові, вручали повістку

За даними джерела УП, прокуратура та СБУ задокументували факт вимагання та одержання адвокатом Богданою М. (яка є тещою Ільницького) неправомірної вигоди в розмірі 3500 доларів США за вплив на прийняття рішення службовими особами ряду ТЦК та СП Львівської області щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов’язаними, а також надання одному з них відстрочки від призову за мобілізацією.

Джерело УП додало, що наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, встановлюються інші можливі співучасники злочину, за результатами проведення яких буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру.


Джерело: dailylviv.com