1/2

Сформували склад збірної України на масштабні змагання серед військових ветеранів з цілого світу «Ігри Нескорених» (Invictus Games Vancouver Whistler 2025), які відбудуться у Канаді в лютому 2025 року.

У відбіркових змаганнях брали участь 329 військових та ветеранів з різних регіонів країни, з них обрали 35 людей, які представлятимуть Україну на турнірі.

До складу збірної потрапили двоє представників Львівщини: 

  • Короленко Інна, молодша сержантка Збройних сил України
  • Тюрін Євген, старший сержант Національної гвардії України

Організатори наголошують, що метою змагань є першочергово реабілітація учасників. Тож і в оцінюванні кандидатів враховували не лише спортивні результати учасників відбору: потреба у відновленні – 40%, ставлення  – 25%, спортивна етика – 25% та спортивний результат – 10%.

На відбірковому турнірі Інна Короленко змагалася у стрільбі з лука та плаванні, а Євген Тюрін – у стрільбі з лука і настільному тенісі.

На Іграх Нескорених у Канаді військові ветерани виступатимуть у командних та зимових видах спорту. Тож учасники збірної України ще обиратимуть, у яких саме видах змагатимуться на Invictus Games 2025. 

«Спорт – це потужна реабілітація не лише фізична, а й психологічна. І це розуміють у цілому світі. Саме тому, ми в області запровадили проєкт спортивних можливостей для військових ветеранів "Ліга Нескорених". Для воїнів та їхніх сімей організовуємо безкоштовні майстеркласи та тренування з різних видів спорту. Запрошуємо обирати для себе найцікавішу активність та доєднуватися», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Джерело: galinfo.com.ua