Відстань від головного підрозділу ДСНС до сіл Уріж, Винники, Мокряни та Підмонастирок Бориславської громади сягає орієнтовно 20 кілометрів. Відповідно, у разі надзвичайної ситуації пожежно-рятувальний підрозділ затрачає чимало часу, щоб доїхати до місця події. 

Тож у селі Винники завдяки співпраці Бориславської міської ради, Дрогобицького районного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області та директора ТзОВ “КНГ АГРО” Василя Валька, який збудував пожежне депо, створили пожежно-рятувальний підрозділ місцевої пожежної охорони. Він працюватиме цілодобово та дасть змогу забезпечити навколишні населені пункти вчасним і належним реагуванням на надзвичайні події. 

Сьогодні, 5 липня, відбулося урочисте відкриття та освячення новоутвореної установи. За доброю українською традицією кожну добру справу заведено розпочинати з Божого благословення. Тож разом з настоятелем храму Косьми та Дем’яна Володимиром Пащаком помолилися за добрий початок. 

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Ігор Яворський: “Три слова – “Запобігти! Врятувати! Допомогти!” Для когось – це звичайні слова. А для рятувальників – життєве кредо. Адже їх професія присвячена тому, аби приходити на допомогу. Сьогодні хочу щиро подякувати кожному, хто долучився до створення пожежно-рятувального підрозділу місцевої пожежної охорони. Впевнений, він допомагатиме вчасно реагувати тоді, коли вирішальною може бути кожна хвилина”. 

Ігор Романович вручив подяку Бориславської міської ради власнику приміщення Василю Вальку за активну громадянську позицію, ініціативність, волонтерську діяльність та будівництво пожежного депо, а також представникам муніципалітету міста Нутодден, що у Норвегії, за волонтерство, дружнє партнерство та подарований пожежний автомобіль для ліквідації пожеж на території Бориславської громади. 

Також слова вдячності та привітань лунали від голови Дрогобицької районної військової адміністрації Степана Кулиняка, заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України у Львівській області Олександра Оношка, помічника начальника ГУ ДСНС у Львівській області з питань функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони Валерія Глобенка, начальника Дрогобицького районного управління ДСНС України у Львівській області Олег Кобилецький. Зі словами підтримки виступили вже наші добрі приятелі з Норвегії заступник норвезької місії “Надія для України” Ragnar Engebretsen та полковник, працівник рятувальної служби Норвегії Elling Himberg. 

З музичними та поетичними номерами виступили вихованці народного дому с. Винники під керівництвом Любові Казимірко.

Ну й на завершення відбулося перерізання символічної стрічки. Тож вітаємо з початком та бажаємо, щоб надзвичайних ситуацій у вас було якнайменше. 

 


Джерело: boryslavrada.gov.ua