На жаль, через масштабні обстріли енергетики росіянами, прогнозується, що ситуація із вимкненням електроенергії, які ми спостерігаємо протягом останнього часу, буде й надалі дуже складною. Особливо важкою прогнозується проходження осінньо-зимового періоду.

Щотижня на координаційних нарадах в Бориславській міській раді обговорюється питання щодо забезпечення бюджетних установ громади альтернативними джерелами електропостачання. Аналізується потужність наявних джерел резервного живлення, їх здатність забезпечити безперебійну роботу по кожному закладу освіти, медицини, культури, котельнях. Визначається потреба у забезпеченні більш потужними приладами, готуються пропозиції щодо залучення коштів на ці потреби.

Міський голова Ігор Яворський також звертається до мешканців із закликом заздалегідь підготуватись до складного періоду, забезпечивши альтернативні джерела обігріву та автономного освітлення.

«Сподіваємось на краще, але готуємось до найгіршого. Наразі ситуація напружена. З кожним наступним ударом рф вона буде погіршуватися. Тому звертаюсь до мешканців громади: приготуйтесь заздалегідь до найгіршого сценарію. Придбайте альтернативні джерела живлення та обігріву зараз, поки вони ще доступні на ринку. Утепліть свої помешкання. Запасіться ліхтариками та павербанками. Подбайте про наявність харчових продуктів довготривалого терміну зберігання та питної води на випадок довготривалих перебоїв з електропостачанням. Ваша особиста безпека та комфорт залежать від підготовки», – зазначає Ігор Романович.

Просимо поширити цю інформацію серед своїх знайомих та близьких.


Джерело: boryslavrada.gov.ua