Відділ освіти Бориславської міської ради повідомляє про початок електронної консультації з громадськістю щодо питання перепрофілювання та перейменування Попелівського закладу загальної середньої освіти І-III рівнів Бориславської міської ради Львівської області.

В Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях. Ще у 2017 році Верховна Рада України прийняла Закон України «Про освіту», в якому окреслено основні принципи функціонування освітньої галузі.

Це і стало першим важливим кроком до трансформації освіти. А вже у 2020 році набрав чинності ЗУ «Про повну загальну середню освіту», який став підґрунтям для реформування системи загальної середньої освіти. У зв’язку з такими змінами у законодавстві відбувається й реформування мережі закладів загальної середньої освіти Бориславської територіальної громади.

Що ж передбачає ця реформа? До 1 вересня 2027 року у нашій громаді всі заклади повної загальної середньої освіти повинні бути реорганізовані в 10 гімназій зі структурним підрозділом початкова школа, де навчатимуться учні з 1 по 9 клас, та 2 ліцеї, де навчатимуться учні з 5 по 12 клас. Відповідно до цього проводиться обговорення щодо перепрофілювання та перейменування Попелівського закладу загальної середньої освіти І-III рівнів Бориславської міської ради Львівської області.

Отож до участі в обговоренні цього питання запрошуються мешканці Бориславської територіальної громади. Свої пропозиції можна подавати впродовж року – з 19 червня 2024 року по 20 червня 2025 року. 

Посилання на електронну консультацію – https://consult.e-dem.ua/consultations/890.


Джерело: boryslavrada.gov.ua