Найгірший прогноз зими-2025 від ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це повідомляє ВВС, пише DailyLviv.com.

Якщо Росія продовжить атакувати електростанції, найгірший сценарій полягає в тому, що настання зими українці можуть проводити до 20 годин на день без електроенергії та опалення, повідомляє найбільша українська приватна енергетична компанія ДТЕК.

Частково проблема полягає в тому, що українські теплові та гідроелектростанції важко і дорого ремонтувати.

«На ремонт деяких знадобляться роки, а інші можуть ніколи не відновити роботу», – сказала Марія Цатурян з НАК “Укренерго”, національного енергетичного оператора України.

Міністерство енергетики України поки що ніяк не прокоментувало цей прогноз від ДТЕК.

Читайте також: 13 червня світла не буде дві години

Натомість сьогодні ввечері ЗМІ поширили інформацію про те, що на конференції з питань відновлення України в Берліні ДТЕК вдалося підписати кілька важливих угод з американським і французьким бізнесом 

Стратегічні угоди з французькою Schneider Electric,  американськими Honeywell та GE Vernova мають на меті зробити українську енергосистему більш стійкою в умовах російських терористичних атак. 

Угода з американцями підписана в присутності помічника державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтта.

Читайте також: Зеленський заявив, що хоче відновити до зими усі зруйновані енергооб’єкти

За останньою сьогоднішньою інформацією від Міненерго, через негоду в Україні знеструмлені понад 81 тисяча абонентів у 360 населених пунктах.

Станом на 18:00 найбільше споживачів без світла через складні погодні умови на Київщині – частково знеструмлено 305 населених пунктів (58,8 тисячі абонентів). Причина – пошкодження повітряних ліній електропередачі під час злив та грози. Енергетики виконують ремонтні роботи, триває поступове підключення споживачів.

На Чернігівщині без світла залишаються 17,1 тисячі абонентів у 36 населених пунктах. У Сумській області – 2,7 тисячі точок обліку в 15 населених пунктах. Також у Дніпропетровській області через негоду та з технологічних причин відсутня напруга у 1447 абонентів. 910 родин чекають на відновлення електропостачання у Житомирській області.

Водночас енергетики заживили всіх споживачів (близько 10 тисяч), які вранці були знеструмлені, у Хмельницькій та Черкаській областях.


Джерело: dailylviv.com