Вчора, 10 червня, на базі Бориславського закладу загальної середньої освіти №1 відбувся тренінг для педагогічних працівників мовно-літературної освітньої галузі. У навчанні взяли участь вчителі Бориславської та Східницької територіальних громад. 

Заняття провела заступник директора Бориславської гімназії №6, голова спільноти вчителів української мови та літератури Ірина Пригода. Під час тренінгу учасники зосередили увагу на опрацюванні норм та правил нової редакції українського Правопису.

Нагадаємо, що 3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції “Українського правопису” опублікували на офіційних сайтах Міністерства освіти й науки та Національної академії наук. З цього моменту було рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя. Та цього року якраз закінчився п’ятирічний період поступового переходу до нових норм правопису, і тепер вони є обов’язковими. А завдання національного мультипредметного тесту у 2025 році вже будуть формуватися також відповідно до нових вимог. 

Окрім Правопису, педагоги опрацювали ряд модельних навчальних програм, зробили аналіз вправ та завдань у шкільних підручниках та спробували використання штучного інтелекту. 


Джерело: boryslavrada.gov.ua