У суботу, 8 червня, у громадському просторі “Каменяр” відбувся показ українського історичного фільму “Довбуш”. 

В основі сюжету – історія про відомого ватажка опришків Олекси Довбуша. Події відбуваються у Карпатах на початку XVIII століття. Найкращим із декораторів до фільму стала природа – її детальне фільмування просто заворожує під час перегляду. Фільм однозначно вартий перегляду, адже здатний зацікавити історією, захопити та зробити історичні постаті ближчими до нашого часу. 

Захід організувала громадська організація “Спілка воїнів АТО м.Борислава” спільно з молодіжним центром “Файно Хаб” у рамках проєкту “Шлях додому», який реалізовується в нашій громаді у межах проєкту “Шлях Стійкості: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів”. 

І принагідно нагадуємо, що цей проєкт передбачає проведення низки заходів соціального згуртування із залученням спонсорів. А також придбання за грантові кошти необхідного обладнання для функціонування ветеранського простору, зокрема й комп’ютерної техніки та підіймача для крісел колісних з метою облаштування безбар’єрного доступу для маломобільних груп населення до туалетних кімнат у громадському просторі “Каменяр”.

Проєкт “Шлях додому” розроблений відділом розвитку міста у співпраці з ГО “Спілка воїнів АТО м. Борислава” і реалізується у межах проєкту “Шлях Стійкості: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів», який впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) у партнерстві з Громадською організацією “СТАН” за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини.


Джерело: boryslavrada.gov.ua