Після того, як вона переживе рубіж 80-ти років.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Проблеми з пам’яттю та повсякденним функціонуванням – перші симптоми хвороби Альцгеймера.  Про діагностику деменції експерти говорили вихідними у Варшаві на 15-й науково-навчальній конференції Польського альцгеймерівського товариства. У Польщі симптомами хвороби Альцгеймера мають понад 350 тисяч осіб. 

Голова Польського альцгеймерівського товариства, професор Томаш Ґабриелевич, сказав Радіоінформагентству (IAR), що перші симптоми хвороби ледь помітні, і їх можна сплутати з природними проблемами, пов’язаними зі старінням. «Якщо хтось працює і вже не може впоратися. Наприклад, люди, які працюють в бухгалтерії, починають скаржитися, що хоч і не робили раніше помилок, але починають їх робити і бояться наслідків».

Професор Ґабрилевич додав, що клінічні прояви хвороби Альцгеймера, тобто розлади пам’яті та інших когнітивних функцій, можна уповільнити. «Завдяки здоровому способу життя, фізичній і розумовій активності ми можемо відстрочити настання деменції на кілька років. Насправді рекомендовані всі форми розумової діяльності. Найефективнішим є вивчення іноземної мови», – зазначив професор Ґабрилевич.

Хвороба Альцгеймера вражає переважно людей старших 65 років. З віком підвищується ризик сукупності ознак деменції. За підрахунками, серед людей старше 80 років кожна четверта людина захворіє на хворобу Альцгеймера.


Джерело: dailylviv.com