У зв’язку зі збройним вторгненням рф на територію нашої держави підрозділами Служби безпеки України фіксується зростання спрямувань збоку представників терористичних організацій т.зв. «лнр-днр» (ОРДЛО) та спецслужб рф до окремих категорій громадян, зокрема до представників органів місцевого самоврядування. Впродовж 2023-2024 років зросла кількість анонімних повідомлень про наміри здійснення актів терористичного характеру стосовно органів влади України та в місцях масового скупчення людей.

3 огляду на об’єкти посягань, форми та методи здійснення протиправної діяльності, вищезазначена тенденція свідчить про намагання ворога дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію, заподіяти економічну шкоду та посіяти панічні настрої серед населення.

3 метою своєчасного запобігання диверсійно-терористичним проявам, ефективної локалізації i ліквідації ïx наслідків, просимо ознайомитися з алгоритмом дій при отриманні інформації про вчинення (загрозу вчинення) діяння з ознаками терористичного характеру.

Про кожен факт виявлення підозрілих осіб, а також у разі встановлення з посадовцями органів місцевого самоврядування контактів від імені a6o в інтересах спецслужб рф a6o терористичних структур т.зв. «лнр-днр», просимо терміново повідомляти Управління СБ України у Львівській області. Тел: (032) 261-61-43.

Додаток. Порядок дій у разі виявлення ознак підготовки до скоєння терористичного акту, та порядок поведінки у разі захоплення заручника


Джерело: boryslavrada.gov.ua