6 червня у стінах оновленої читальної зали Бібліотеки №6 в рамках роботи Молодіжного центру “Молодь змінює світ” відбувся майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок “Лялька-мотанка — оберіг Захисника”.

Захід об’єднав людей різних поколінь та поглядів, які щиро прагнули долучитися до спільної справи – створення оберегів для наших Захисників та Захисниць. Учасниці Молодіжного центру “Молодь змінює світ”, постійні та нові жителі громади, з натхненням опановували техніку виготовлення Ангела-охоронця та української народної ляльки-мотанки.

Досвідчена майстриня Марія Завацька поділилася з присутніми глибинним сенсом ляльки-мотанки, розкривши її як символ добра, благополуччя, незгасної надії та потужний сакральний оберіг. Її слова знаходили відгук у серцях всіх присутніх, єднаючи у щирому бажанні підтримати наших Героїв.

Створені під час майстер-класу ляльки-мотанки, наповнені теплом та любов’ю їхніх творців, стануть не лише оберегами для наших Захисників, а й символом єднання, незламності та віри у Перемогу.


Джерело: boryslavrada.gov.ua