Для зберігання речей в будинках, квартирах та інших приміщеннях використовують різні меблі, але шафи-купе мають максимальний попит. Вони бувають корпусними — самостійна конструкція, яка складається з верхніх, нижніх та бічних стінок; вбудованими — стінками служать стіни, підлога та стеля; напівбудованими — добудовуються до стіни або стелі і найкраще підходять для нестандартних приміщень. Конструктивно можна виділити прямокутні конструкції, радіусні, кутові та трапецієподібні.

На сайті https://homeland.net.ua/shafy-kupe-z-piskostruiem/ можна придбати шафу-купе з малюнками. Це може бути як фотодрук, так і оригінальний піскоструминний орнамент. Для виготовлення різних частин меблів не обов’язково використовувати однакові матеріали, їх можна комбінувати. Дерево, скло та метал дозволяють створити цікавий та оригінальний дизайн фасаду шафи-купе.

Яким може бути внутрішній простір шафи-купе

Плануючи внутрішній простір, потрібно зважати на свої пріоритети та особливі потреби. Якщо в вашому гардеробі є плаття міні і максі, костюми, футболки, шорти та штани, попіклуйтесь про те, щоб встановити вішалки різної висоти. В результаті одяг не буде м’ятий і його буде зручно діставати з шафи. Полюбляєте аксесуари? Значить, потрібні гачки різного виду для їх зберігання. Є багато взуття? Купуйте меблі з полицями чи висувними відділеннями.

Довідка! Верхню частину найкраще використовувати для габаритних речей, якими ви користуєтеся рідко. Нижню зону — для взуття. Середню частину — для зберігання повсякденного одягу.

Зовнішнє оформлення шафи-купе: кілька корисних ідей

При оформленні меблів максимум уваги приділяється фасаду, який може бути оформлений в різних дизайнах. Гарний вигляд мають вироби, оформленні в мінімалістичному стилі. Це прості лінії, гладка поверхня та відсутність зайвих елементів. Прованс — напрямок, якому характерні натуральні матеріали та пастельні відтінки. Стиль хай-тек — тут переважає скло, метал та пластик. Якщо хочеться розкоші, можливо, варто замовити вироби в стилі артдеко. Така шафа-купе підкреслить дорожнечу будь-якого інтер’єру, адже виготовляється з дорогих матеріалів та елегантної фурнітури. Має гарні, насичені кольори.

Інтернет-магазин меблів HomeLand пропонує шафи-купе для різних кімнат, але перш ніж їх купувати, потрібно визначитись з дизайном. Меблі повинні вміщувати необхідні речі та бути окрасою вашого будинку.

Зовнішнє оформлення меблів залежить від того, де вони використовуються. Якщо це коридор, то в приміщенні недостатньо природного світла. Варто подумати про додаткове освітлення, наприклад, вбудовані світильники.

Яка вартість шафи-купе

Кінцева вартість меблів залежить в першу чергу від матеріалу. Використання натурального дерева, скла та алюмінію можуть підвищити ціну шафи-купе. На вартість також впливають розміри, адже чим габаритніший виріб, тим більше треба матеріалу. Складний дизайн, використання додаткових декоративних елементів, застосування спеціальної фурнітури роблять меблі дорожчими.

Вартість виробу залежить від наявності додаткових функцій. Якщо ви плануєте придбати меблі з підсвіткою, брючницями, тримачами для штанів та краваток, потрібно розуміти, що це підвищить їх загальну ціну.

Наскільки зручно буде користуватися шафою-купе, це залежить від вас. Тому ретельно підбирайте дизайн, адже меблі купуються не на рік чи два.

Джерело: vartonews.com.ua