Львівщина була і є важливим гуманітарним хабом в Україні.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Львівщина була і є важливим гуманітарним хабом в Україні. На цьому сьогодні наголосила Ірина Верещук під час засідання Координаційного Центру підтримки цивільного населення при ЛОВА. 

Засідання відбулось під керівництвом радниці очільника Львівщини, голови Координаційної центру підтримки цивільного населення при ЛОВА Галина Бордун спільно з Управлінням ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine) та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Як зазначила пані Міністр, у зв’язку з активізацією бойових дій у прифронтових областях розробляється комплексний план першочергових дій Уряду, місцевої влади, міжнародних і громадських організацій щодо життєзабезпечення прифронтових територій.

Так, усім областям будуть надані конкретні плани до виконання, враховуючи поточну ситуацію та особливості регіону.

«Маємо бути готовими до забезпечення всім необхідним евакуйованих та підтримувати людей, які проживають у прифронтових населених пунктах. Кожен на своєму місці повинен чітко знати, що від нього потрібно і як йому діяти», – зазначила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

На цей час відбуваються фінальні узгодження зазначеного плану. Орієнтовно документ має бути прийнятий до кінця червня», — зазначила вона.


Джерело: dailylviv.com