Молодший брат журналістки та медикині добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірини Цибух із позивним «Чека», яка загинула на фронті 29 травня, опублікував лист-прощання, написаний понад рік тому.

Прощальний лист Юрій Цибух оприлюднив в Інстаграмі, пише DailyLviv.com..

«Загинула моя люба сестра, подруга Чека, найкраща людина в цьому світі. Мене зараз наповнює пустота, але Іринці є що сказати, вона залишила посмертний лист», – написав Юрій.

Прощальний лист Ірина написала 8 квітня 2023 року на Донеччині, коли працювала з розвідниками 80 ОДШБр.

«Сумно, що ми проживаємо настільки немічні, залежні від суспільного схвалення життя, що лише смерть дозволяє проживати абсолютну свободу. Однак біда у тому, що життя закінчилось, і ця свобода більше не має ніякого змісту. Сьогодні і навіки мені все одно, що про мене, про вас, про цей текст, про усе скажуть люди. Наберуть ці речення лайки чи ні, нарешті нічия думка мене не цікавить, я померла. Свобода – це найвища цінність. Усі, скоро 25 років, минали часто у комплексах і страхах. Але найчастіше цьому шуму не було місця перед моєю свободою», – писала Чека.

У листі вона дякує собі, батькам, рідним, друзям за те, що дозволяли бути їй вільною, адже свобода – це найбільша цінність.

«…Щоб мати силу бути вільною людиною, треба бути сміливим. Бо тільки сміливі мають щастя, і краще ж вмерти біжучи, аніж жити гниючи. Будьте гідними подвигів наших героїв, не журіться, будьте сміливими», – додала Ірина Цибух.

Нагадаємо, у середу, 29 травня, 2024 року на фронті загинула медик добровольчого батальйону “Госпітальєри” 25-річна Ірина Цибух з позивним “Чека”.


Джерело: dailylviv.com