Наші Захисники й Захисниці – міцний щит, який мужньо стримує російську навалу на лінії фронту. Спокій наших домівок, спокій близьких — у їхніх надійних і сильних руках. Та попри сміливість, відвагу, рішучість та любов до рідної України, яку щоденно проявляють, їм потрібна допомога і підтримка кожного з нас. 

Вчора, 28 травня, у Бориславі на відпочинковому комплексі “Крутогір” відбувся Благодійний вечір-аукціон, який організувала Бориславська міська рада у партнерстві з готелем “Трускавець 365”. В межах заходу представили низку оригінальних лотів, серед яких військові артефакти, гільзи, тубуси від снарядів, ікони, картини та сувеніри ручної роботи від наших місцевих митців. А задля збереження інтриги серед присутніх останній лот був таємним. Його презентував міський голова Ігор Яворський, а все, що знали учасники, це його назву – “Лот незламності”. Продемонстрували його тільки після викупу – кований щит у вигляді емблеми 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Виготовили його самі ж військовослужбовці цієї бригади із підбитої техніки ворога. 

Тож загалом під час аукціону вдалося зібрати орієнтовно 650 тис. гривень. Всі кошти будуть спрямовані на закупівлю безпілотних літальних апартів для 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. 

“Сьогодні нас усіх зібрала та об’єднала одна дуже важлива справа – донати для Збройних Сил України. Я щиро дякую всім присутнім, хто зробив свій внесок. Дякую кожному, хто долучився до організації та проведення. Дякую, всім, хто придбав лоти. Все це – заради спільної мети. Вірю, що кожна придбана річ стане для вас символічною та колись нагадуватиме про зроблене від щирого серця добро”, – сказав міський голова Ігор Яворський. 

Під час заходу начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк відзначив нагородами двох бориславців – Володимира Голобутовського та Бориса Фірмана, які від початку повномасштабної війни допомагають і нашим військовослужбовцям, і людям, які втратили домівку. 

Вів захід радіоведучий ТРК “Львівська хвиля”, професійний Event-ведучий Юрій Попів. Українські пісні впродовж вечора виконував заслужений артист України, володар Першої премії вокалістів України Ростислав Кушина. А грою на музичних інструментах заворожували Василь Гамар та викладач Бориславської дитячої школи мистецтв Василь Білинський. 

А тепер трішки детальніше ознайомимо, що ж було представлено на аукціоні. Серед лотів – прапор із підписом Героя України Івана Голішевського, вирізьблені гільзи, тубус від снаряда танка Leopard з власної колекції Захисника Маріуполя Богдана Ваверчака, розписана танкістом Пікассо, гільза з підписом Валерія Залужного, картини бориславського художника Романа Ющака та Павла Деленкевича, кошик Василя Драба з наповненням медовою продукцією пасічника Андрія Лисика, лялька-мотанка мисткині Марії Завацької, боксерські рукавиці чемпіона Європи з боксу Олега Гічви, ящики від боєприпасів та з-під запалів, тубуси, розписані випускниками та викладачами Бориславської дитячої школи мистецтв, авторський глиняний кухоль ручної роботи із символікою Борислава авторства Ростислава Гоцуляка, ікони, які розмалював Лев Скоп на ґонті з церкви Святого Юра у Дрогобичі,  військові артефакти з розписом дружини військового капелана церкви «Нове життя» Марії Мартикляс, прикраси ручної роботи з чеського бісеру мисткині Наталії Мацьків. Щиро дякуємо за кожен з них! 

Дякуємо всім за зроблені внески, кожному, хто ще продовжує долучатися до збору, зокрема Польському культурно-освітньому товариству “Згода”, яке також передало кошти на придбання безпілотників. Та найбільші слова вдячності нашим Захисникам, які щохвилини бережуть наше небо, завдяки яким ми можемо працювати та навчатися, які бережуть для нас Україну!


Джерело