В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Сьогодні, у річницю його перепоховання, у Бориславі відбувся меморіальний захід “Шлях у вічність”.

Розпочався захід традиційно зі спільної молитви та панахиди, яку провели настоятелі храмів міста отець Олег Смерека та отець Петро Підлубний. Запалили лампадки та поклали квіти шани від громади до пам’ятника славетному Кобзареві депутат Бориславської міської ради Віра Курпіта та спеціаліст управління культури молоді, фізичної культури та спорту Тетяна Кекіс.

Вірш «Дивись, Тарасе, знов війна» прочитала учениця Бориславського закладу загальної середньої освіти №4 Софія Кондратишин.

Тарас Григорович Шевченко, без сумніву, став для нашого народу більше, ніж поет, більше, ніж художник, громадський та політичний діяч. Він сформулював саму ідею української ідентичності, виголосив постулати боротьби нації за свою незалежність, заклав у душі прийдешніх поколінь прагнення до творення самостійної власної непідпорядкованої нікому історії. А рядки з його творів давно стали гаслами у боротьбі українців за свободу. Шануймо й пам’ятаймо!

 


Джерело