У Бориславському професійно-технічному ліцеї планують створити кулінарний хаб для підготовки кухарів у межах реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» з напряму «Підтримка реформи професійної освіти в Україні». 

Сьогодні, 16 травня, за участю заступника міського голови Роксоляни Гарасимів та в. о. директора Бориславського професійного ліцею Ігоря Стечкевича відбулася робоча зустріч з представниками проєкту DECIDE Валентиною Полторак, Ларисою Жабенко, Юлією Молчановою та начальником відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Департаменту освіти й науки Львівської обласної державної адміністрації Іваном Пикусом. 

Під час візиту представники оглянули приміщення професійно-технічного ліцею, де планується створити кулінарний хаб, обговорили практичні кроки реалізації проєкту, який подарує нові можливості для підготовки кваліфікованих кухарів. 

Також нагадаємо, що влітку 2023 року в рамках реформи галузі освіти відбулося об’єднання Стебницького та Бориславського ліцеїв з центром у Бориславі. Тож навчальна установа розвивається та створює можливості відкриття нових професій для якісного забезпечення ринку праці.


Джерело