Колектив академії сухопутних військ ім.Сагайдачного відкрито звернутись до керівництва та депутатів Верховної Ради України, вищого військового керівництва держави.

Як зокрема зазначено у зверненні, принизлива кампанія, розгорнута проти Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в інформаційному просторі, поширені звинувачення та маніпуляції з боку певної категорії осіб, у тому числі народних депутатів України та представників громадськості, підривають морально-психологічний стан колективу, дестабілізують обстановку у вищих військових навчальних закладах, дискредитують його в його очах суспільства, вносять розбрат у військову спільноту.

Предметом спекуляцій зокрема називають ситуацію, що розгорнулась за участю одного солдата, який: "прагне набути ознак жертви "боротьби з системою". Даний солдат за наслідком численних перевірок проведених органами військового управління та Військової служби правопорядку напередодні був відрахований з числа курсантів Національної академії.

1/5

Дане звернення оприлюднила викладачка академії сухопутних військ України Тетяна Плазова.