Вчора, 21 квітня, свій 95-річний ювілей відзначив почесний громадянин Борислава Омелян Солецький. 

Він народився 21 квітня 1929 року в багатодітній сім’ї. Закінчив початкову школу, навчався у Дрогобицькій гімназії. У 1944 році був прийнятий до підпільної організації ОУН. Того ж року його вивезли на примусові роботи до Німеччини. У свої неповні 16 років працював робітником на бориславських нафтопромислах. Після завершення навчання довгий час працював у рідному місті старшим інженером центральної науково-дослідної лабораторії, а згодом – у Стрию в розробці нафтових родовищ. У 1975 році захистив дисертацію на звання кандидата технічних наук. Став першим бориславцем, який став кандидатом технічних наук з нафтогазової справи, а відтак провідним науковим співробітником Українського науково-дослідного інституту природних газів. 29 грудня 2009 року рішенням сесії Бориславської міської ради Омеляну Солецькому присвоєно звання “Почесний громадянин міста Борислава”.

Сьогодні зі словами щирих побажань, вітаннями та солодким подарунком до іменинника завітали перший заступник міського голови Роман Садлівський та начальник Центру надання соціальних послуг Наталія Штереб. За активну громадсько-політичну діяльність, особистий внесок у розвиток нафтогазової справи міста, збагачення пісенних традицій краю та з нагоди 95-річчя від дня народження Омеляну Солецькому вручили грамоту Бориславської міської ради. А також відповідно до внесених змін щодо виплат з нагоди поважного ювілею, пан Омелян отримає грошову виплату у розмірі 4 000 гривень.

Приєднуємося до всіх слів привітань, що лунали для пана Омеляна, бажаємо здоров’я, Божого благословення і мирного неба над головою.