Джерело: zaxid.net

ЛКП «Зелене місто» може розірвати контракт із польською компанією Control Process S.A. на будівництво заводу з механіко-біологічної переробки ТПВ у Львові. У міськраді стверджують, що підрядник порушує умови контракту.

За словами директора ЛКП «Зелене місто» Олександра Єгорова, польський підрядник не продовжує безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Якщо контракт розірвуть, цю суму перерахують у бюджет Львова.

«Комунальне підприємство має нестандартну ситуацію, під загрозою розірвання угоди з підрядником Control Process SA. Він порушив основну вимогу контракту – ненадання банківської гарантії на суму 3,6 млн євро на виконання робіт. Така ситуація ставить під великий ризик взагалі продовження цього контракту. Тривають юридичні консультації щодо подальших дій і намірів, які буде виконувати наше підприємство», – розповів Олександр Єгоров.

Нагадаємо, механіко-біологічний комплекс перевантаження та переробки ТПВ будують на вул. Пластовій, 13. Проєкт реалізують за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Попередня вартість проєкту становить 35 млн євро, однак, за словами Андрія Садового, через здорожчання обладнання кінцева вартість може становити до 50 млн євро.

Сміттєпереробний завод у Львові стане першим комплексом такого типу в Україні. Там працюватиме понад 180 робітників. Потужність майбутнього заводу, яка має забезпечити потреби міста — 240 тис. тонн відходів на рік при двозмінній роботі. За підсумками міжнародного тендеру сміттєпереробний завод будує одна з найбільших будівельних компанії Польщі Control Process S.A. Будівництво розпочали у 2021 році.

Додамо, що 12 вересня на сесії міської ради депутати погодили 718 млн грн кредиту, який міська рада візьме в «Ощадбанку» на добудову сміттєпереробного заводу. На сьогодні готовність об’єкта становить 70%. Завод на 18,5% обладнаний необхідними для сміттєпереробки засобами. Завершити будівництво планують до 28 лютого 2025 року. Кінцевий термін можуть змістити на 23 дні через затримку оплати робіт.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter