Основна мета візиту – привезти військовим бойових підрозділів Дрогобицького району необхідну допомогу та підняти бойових моральний дух.

Впродовж декількох днів напередодні Дня Незалежності України начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом з колегами відвідали позиції Захисників на Сумському, Харківському, Донецькому та Запорізькому напрямках.

Зокрема, відвідали бійців Дрогобицького батальйону ТрО та поспілкувалися з командиром Сергієм Філіповим. Привезли їм станцію EcoFlow, інші необхідні речі та, звісно, смачні гостинці з рідного дому. Захисники отримали нагородили Дрогобицької районної військової адміністрації.

Військові бригади «Чорний ліс», пункт дислокації якої розташований у Дрогобичі, зараз виконують бойове завдання на Харківщині. Для безперебійного електроживлення у зоні бойових дій на бригаду також передали станцію EcoFlow та подякували всім військовим на чолі з командиром Олександром Поповим за оборону країни.

«У Слов’янськ привезли хлопцям FPV-дрони, а саме для 54-ої окремої механізованої бригади «Небесна кара». Тут служить колишній міський голова міста Каховка Андрій Дяченко та керує взводом БпЛА. Нехай ці FPV посилять їх обороноздатність, щоб ще більше нищити ворогів», – зазначив очільник Дрогобиччини Степан Кулиняк.

Також у межах візиту у зони бойових дій делегація з Дрогобиччини передали автомобіль для Бердянської районної військової адміністрації, надали продуктові набори для мешканців Запорізької області, які виїхали з тимчасово окупованої території Бердянська.

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров з нагоди Дня Незалежності України під час святкових урочистостей нагородив начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Степана Кулиняка медаллю «За розвиток Запорізького краю».

Як зазначив Степан Кулиняк, це була дуже результативна поїздка на схід, північ та південь України. За її результатами вдалося сформувати та наочно побачити потреби наших Захисників, налагодити співпрацю з органами державної влади на місцях, ну і, звісно, міцно потиснути руку нашим землякам, які воюють з ворогом.

1 1 1 1 1

Джерело: vartonews.com.ua