Джерело: zaxid.net

5 серпня на Олімпіаді-2024 в Парижі українці змагалися за три комплекти медалей, і одну медаль вдалося виграти. ZAXID.NET розповідає детальніше про виступи українських спортсменів на Іграх цього дня.

Першим вийшов боротися за медалі стрілець Павло Коростильов – у стрільбі з малокаліберного скорострільного пістолета на дистанції 25 метрів. Після чотирьох раундів у Коростильова було 14 очок та друге місце, але у п’ятому раунді він влучив два постріли з п’яти – опустився на п’яте місце та вибув зі змагань.

Наступними в боротьбу вступили гімнасти Ілля Ковтун на Олег Верняєв – у своїх улюблених вправах на паралельних брусах. Іллі Ковтуну вдалося перервати серію з четвертих місць (він був четвертив в особистому багатоборстві та у вільних вправах) і завоювати срібло. Натомість Олег Верняєв через прикру помилку посів останнє 8 місце.

Мала шанси на медалі і веслувальниця Вікторія Ус у байдарках-крос, проте зупинилася на стадії чвертьфіналів.

За результатами втішних забігів Анна Рижикова пройшла у півфінал 400 м з барʼєрами, тоді як Вікторія Ткачук і Олександр Погорілко вилетіли. Софія Лискун не змогла пробитися у півфінал у стрибках у воду з 10-метрової вишки. Борчиня Тетяна Сова-Ріжко поступилася у першому ж поєдинку суперниці з Індії.

У доробку України вже сім медалей всіх ґатунків – бронзові Ольги Харлан у фехтуванні на шаблях, Ірини Геращенко в стрибках у висоту, Михайла Кохана в метанні молота, срібні Сергія Куліша в стрільбі з гвинтівки на 50 м та Іллі Ковтуна у вправах на паралельних брусах, а також золоті в командній шаблі та Ярослави Магучіх у стрибках у висоту. Станом на 5 серпня в медальному заліку українці посідають 18 місце.

Детальний розклад змагань на Олімпіаді-2024 на 6 серпня, де братимуть участь українці, читайте тут.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter